Bistro Bouillabaisse

 

Bij Bouillabaisse is iedereen welkom, van jong tot oud, voor wie tijdgebonden is en een klein hapje wil eten, maar ook voor gasten die van een avond tafelen houden. Onze stijlvolle en rustige ambiance leent zich voor een romantisch diner voor twee, maar ook voor families, vrienden en zakelijke afspraken.

Bistro Bouillabasse is nu ook tonijnvrij en daar zijn we trots op!

Cafe Quirky

 

 

 

 

 

 

Café Quirky is a place where people from all walks of life are welcome and can find relaxation, original and tasty food, freshly made power juices, great coffee, lovely tea and an alternative gallery for art, books and more. Cafe Quirky

Vitam - ambassadeur Sea First Foundation

 

Al sinds de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2013 is tonijn uitgestorven in de restaurants van VITAM. Gelukkig is tonijn nog niet uitgestorven in de oceanen, maar dit scheelt volgens IUCN en de Sea First Foundation niet veel. Vijf van de zeven commercieel beviste soorten worden met uitsterven bedreigd. Daarbij is gemiddeld 60% bijvangst en komen er onnodig veel haaien, dolfijnen en zeevogels om het leven. Willen de generaties na ons nog tonijn kunnen eten, dient onze eetcultuur te veranderen.Voor VITAM genoeg reden om te stoppen met tonijn. Ook de ‘duurzaam gevangen tonijn’ moet het ontgelden. Als ambassadeur van de Sea First Foundation steunt VITAM de campagne ‘Tuna Free’ en serveert in geen enkel restaurant gerechten met tonijn.

 

 

 

Proeverij De Pronckheer


 

  •  
  • Proeven is beleven!
  • Eigen gebakken brood, ambachtelijk gemaakte paté en worst, huisgemaakte zuurkool, groente en kruiden uit de moestuin en zo meer

Paardentramhalte uit 1893

In de oude paardentramhalte uit 1893 luncht en dineert u volgens de Nieuw Nederlandse keuken; onze verse producten komen direct van het land en zijn seizoen –en regio gebonden. Pronckheer.nl

Tonijn van de kaart bij Brasserie De Baas

Brasserie de Baas schrapt verantwoord de Tonijn van de kaart. Aanleiding hiervoor was dat Frits van Iperen, tijdens de gesprekken voor een nieuwe website die het restaurant nodig had, het wel en wee van de Tonijn besprak. Dit heeft er toe geleid dat Simone Heinz ( eigenaar van Brasserie de Baas) besloten heeft de Tonijn niet standaard meer op de kaart te zetten. Wel heeft zij aangegeven om heel af en toe een verantwoord stukje gevangen Tonijn te willen serveren. Ik vind het een stap in de goede richting en alle beetjes helpen. Zodoende een vermelding waard op onze TunaFree website, maar nog geen TunaFree sticker op de deur.

Kijk op www.brasseriedebaas.nl

Frits van Iperen

Passion4sushi

Wij ondersteunen duurzaam ondernemen en zijn gestopt met de verkoop van tonijn in onze sushi. We hebben voldoende lekkere alternatieven en hopen met deze actie, hoe klein ook, deze bedreigde vissoort van uitsterven te redden.

Passion4sushi

Yukai Sushi Workshops

Bedrijfsuitje, verjaardagsfeestje, vrijgezellenfeestje… of zomaar een leuke avond?
Voor al deze gelegenheden kunt u terecht bij Yukai Sushi Workshops.

Deze sushi workshops zijn tonijn vrij en steunen de Tuna Free Campagne.

 

Broers

Broers is een heerlijke ontmoetingsplek midden in het centrum van Utrecht met vele mogelijkheden!
We hebben een uitgebreide drankenkaart en verschillende arrangementen voor elk moment van de dag of gelegenheid:ontbijt arrangement, luncharrangement, Broers Brunch, High Tea arrangementen en mogelijkheden voor grote gezelschappen tot wel 150 personen.

Fine Fresh Food

 

 

 

 

 

Fine Fresh Food staat voor lekker én gezond eten. Biologisch: bereid uit eerlijke verse ingrediënten en op duurzame wijze. Als lunch, aan het einde van de dag of gewoon tussendoor. Geniet van onze slowjuice vruchtensappen, soepen, salades, wraps en spelt-sandwiches. Gezellig bij ons in de zaak, om mee te nemen of aan huis
te laten bezorgen.

Bolhoed

Bij Bolhoed op de Prinsengracht te Amsterdam eet je biologisch vegetarisch in een kleurrijke inrichting.
De sfeer is vrolijk en artistiek. Een biologisch vegetarisch - veganistisch healthfood restaurant met een ongedwongen sfeer in een 18e eeuws gebouw aan de gracht. De gerechten op de kaart zijn vegetarisch en vaak zelfs veganistisch. Van een smakelijke wortel-pompoensoep en bakjes humus en tzatziki tot ovenschotels en brownies.

Quotes

“De meeste soorten tonijnvisserij zorgen voor enorme bijvangst van haaien, dolfijnen, zeeschildpadden en zeevogels”
Dos Winkel

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information