Bent u als uitbater of kok van een restaurant, taverne, snackbar of kantine begaan met het milieu en bekommerd om duurzame visserij? Wilt u duurzaam ondernemen en koken met respect voor mens, dier, natuur en milieu?

Kies er dan voor om geen tonijn te serveren of te bereiden en met trots een erkend Tuna Free restaurant te worden. Tonijnen zijn toproofdieren die bovenaan de voedselketen staan en daarom een niet te onderschatten functie hebben in het ecologische evenwicht in de oceanen. Door de liefde voor tonijn bij de consument komen tonijnpopulaties steeds meer onder druk te staan waardoor enkele soorten op dit moment al matig tot ernstig bedreigd zijn. De Zuidelijke Blauwvintonijn is het ernstigst bedreigd, maar andere soorten wacht hetzelfde lot als we niet overschakelen op een duurzamere visconsumptie.

Wilt u als restaurant ook tonijnvrij worden? Meld u dan aan via onderstaand formulier en join the tuna free community.

Verplicht *









  Nieuwe Captcha code  

Quotes

“Miljoenen zeevogels verhongeren elk jaar omdat tonijn grote scholen kleine vissoorten naar de oppervlakte jagen, waar de vogels van profiteren”
Dos Winkel

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information